Végre egy teljes pillanatra a mókuskeréken kivül rájöttem, hogy ujra szednem kell a sátorfámat, és tovább kell állnom. Az érdekes a dologban az maga a jelrendszer!
Ugyanis az utóbbi pár hétben szinte minden, és mindenki tudat alatt arra ösztönöz, hogy ideje váltanom, és ujra a saját utamat keresnem. Eddig ugye a Chez Danielben dolgoztam, ami megint uj ismeretekkel gazdagitott, de már nem tud újat mutatni, és vannak egyéb problémáim ami miatt váltanom kell. Ezeknek a problémáknak a legmélyebb gyökere az a fajta mókuskerék ami miatt sokszor nem tudok önmagam lenni, csak egy maszk ami a világ felé azt mutatja amit elvárnak tőle. Ez a masz például eltakrta előttem az imént emlitett jeleket amik minden szempontból arra sarkallnak, hogy tovább képezzem magam. Nincs mese, mennem kell, ugyhogy holnap fel is mondok a picsába. Egy hónap a felmondási idő, addig kitalálom hogy mit merre és legfőképp hogyan. Azt hiszem mindenre nyitott vagyok, és sikerülni fog...
Vargányával töltött cukkinivirág
A cukkinivirág számomra nagy rejtély volt mindmáig, hogy végre sikerült vele dolgoznom.
A szakácsok könyvében a mexikói tag mashajókat töltöget vele, de én most egyszerűen megtöltöm őket vargányával, minekutána mind a kettőnek szezonja van (ugy peti bácsi, svédországban ez hogyan müködik cimszó :D:D)
6-7 szép cukkinivirágzat
10 deka Vargánya (kukacmentes)
1 deci tejszin (házi)
1 deci fehérbor (savanykás)
1 deka jó minőségű vaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem (vagy snidling)
1 tojás sárgája
só
bors
lötty olivaolaj
Serpenyőben felhevitem az olivaolajat, és hozzáadom a vajat, és habzásig hevitem, majd hozzádobom a kb, centis kockákra vágott vargányát, szép aranybarnára piritom a gombát, majd hozzáadom a finomra vágott fokhagymát, tovább piritom. Addig amig pirul, felvágom a friss füszernövényeket, és azokat is hozzádobom, majd felöntöm a borral, és hagyom hogy redukálódjon. Sózom borsozom, majd beleöntöm a tejszint, és sűrű krémmé redukálom, a végén hozzáadom a tojás sárgáját, leveszem a lángról, és tejföl sürüségüre hagyom hülni. Ha ez megvan akkor habzsákba töltöm, és kurva óvatosan beletöltögetem a cukkini virág belsejébe. Kicsit segit ha előtte belefujunk egy szusznyit a cukkinivirágba, amitől szétnyilik, és könnyebb tölteni...
Ha megtöltöttük a virágokat, a végüket elcsavarjuk, és gőzben pároljuk 10 percig, majd tálaljuk.
A provance-i konyha egyik jellegzetes kis darabja ez, sok helyen töltik hallal, van ahol csirkével, kacsával, de olyat is hallottam danieltől hogy hollandival (no comment).
Maga a cukkinivirág nem bir tulontul jellegzetes izvilággal, főleg ha pároljuk, de ha egy kevés vajon megforgatjuk akkor is kellő hatást tudjuk elérni, csak az sokkal szuttyogósabb munkával jár, meg a cukkinivirág szirma hamar kiszakadhat.
Előételnek, vagy amuse bouch-nak kurva nagy.
Ez a Chez Daniel-es leköszönőpostom, amint megint kinyilik az intelligenciacsirám, majd irok.
4 megjegyzés:
Kedves KeMaHa, csak most bukkantam a blogodra, de nagy érdeklődéssel olvastam, különösen mivel belülről mutatod meg azt a szakmát, ami mindig is érdekelt. Ugyhogy elolvastam a bejegyzéseid, a régebbieket is. Szóval van egy állandó olvasód. Különben a cukkinivirág vezetett a nyomodra,bár sajnos utóbb bebuktam, mert az eső elverte a virágokat, úgyhogy várnom kell a kipróbálásra. Addig is várom újabb kalandjaid, és különösen az újabb receptjeid.
szerinted levesbetétnek?
krémleves ebből
szerinted levesbetétnek?
krémleves ebből
jaja, simán mehet levesbetétnek is :)
Csak meg kell tölteni valami oda illő dologgal!
Pont nemrég láttam egy pascal barbot köretet, a tápiókával és cukorborsóval töltött tulipánt...
hmmmm
Megjegyzés küldése