2008. július 31., csütörtök

simeone neni fokhagymalevese

Na ez egy annyira klassz recept, hogy adja magat a kozzetetelre... Egy francia szakacskonyvben talaltam, amit az a csaj irt aki a csokolade cimu kotelezo olvasmanyt, a neve most nem ut eszembe de pill. google: Joanne Harris.

Na szoval annyira por es ennyira egyszeru etel hogy egesz egzszeruen adja magat, remelem majd kiporbalja sok sok ember, alkalomadtan le is fenykepezem ha kesz lesz. Egyelore meg epp fo es az illata is nagyszeru.



Simone nagynéni fokhagyma levese

4 ek oliva olaj
5 fokhagyma fej vizszintesen elvágva
25 g
liszt
1,5 liter
víz
1 evokanal szaritott kakukkfu
Tengeri só
Bors
100 g
vékony cérnametélt
1 csokor petrezselyem apróra vágva

Melegítsük fel a sütőt 140 fokra

Tepsibe öntsünk egy kis olíva olajat és tegyük rá a félbevágott fokhagymákat. Süssük 1-1,5 óráig amíg puha lesz.

Mikor kihűlt, nyomjuk ki a gerezdek puha belsejét. Tegyük serpenyőbe, öntsük mellé a sütésnél keletkezett levet is, majd törjük péppé. Közepes lángon keverjük bele a lisztet úgy. Hogy felszívja az olajat és rántásszerű legyen. Lassan öntsük bele a forró vizet és keverjük folyamatosan. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fűszereket, majd főzzük 20 percig. Vegyük le a tűzről, dobjuk ki a kakukkfüvet, és mixeljük össze a levest. Újra tegyük a tűzre, adjuk hozzá a cérnametéltet és főzzük még 3 percig. Tálalás előtt szórjuk meg petrezselyemmel.

A receptet autentikusan tettem kozze, magyaran szolva bekopirozta anyukam a konyvbol...

Meg lehet kovezni de tenyleg faszasag. :)

1 megjegyzés:

Lackó írta...

Jónapot!

Még soha nem írtam a blogodba kommentet. Úgyhogy most rajtad fog csattogni a "tollam hegye":). Nade viccet félretéve most állok neki a levesnek. Valami isten illata van a fokhagymának amikor kezd sülni. Van benne valami spirites amikor hűvös van és a sütőben készítesz valamit aminek jó illata van. Egyébiránt teccetős a blogod. Ja és leírhadnád a tortilla elkészítésének módját.

hollla Lacika az ármánykodó